- Η κορωνέικη ποικιλία ελιάς είναι η πιο συνηθισμένη στην Ελλάδα, αφού αντιστοιχεί στο 50% με 60% της συνολικής παραγωγής, ενώ είναι η πλέον γνωστή ποικιλία ελιάς στην Κρήτη.
- Η κορωνέικη ελιά είναι επίσης γνωστή και ως “λαδολιά”, “λιανολιά” ή “ψιλολιά”. Μάλιστα, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, μπορεί να την ακούσετε και ως “Κρητικιά”.
- Ο καρπός της κορωνέικης ελιάς είναι μικρός και το βάρος του μπορεί να φτάσει έως 1 γραμμάριο. Η συγκεκριμένη ποικιλία μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε άγονα πετρώδη εδάφη.
- Το λάδι της κορωνέικης ποικιλίας είναι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας με έντονο άρωμα, πυκνή υφή και ζωντανό χρώμα. Η γεύση του είναι πλούσια και δυνατή και η επίγευσή του πικάντικη και ευχάριστη.
Για όλους αυτούς τους λόγους, επιλέξαμε να σας προσφέρουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθαρά από κορωνέικες κρητικές ελιές.